RSS
archiv revue
Miloš Kratochvíl: Chci psát i o vážných věcech vesele a s nadhledem
Spisovatel, básník a scenárista Miloš Kratochvíl patří řadu let mezi nejúspěšnější české autory knih pro děti. Ty jsou plné humoru, dobrodružných příběhů a hrdinských činů.
Dominika SHIRA: Mandalový tarot
DOMINIKA SHIRA se zabývá alternativní hlubinnou psychologií, léčením, prací s energiemi, astrologií, minulými životy, čištěním karmických záležitostí. Její pomoc ocení každý, kdo si neví rady s životní situací, nebo naopak nemůže své místo v životě najít.
C. D. Payne: Člověk, který chce řídit orchestr, se musí otočit k davu zády
C. D. Payne je úspěšný americký spisovatel, jenž se celosvětově proslavil sérií Mládí v hajzlu. Vystudoval historii evropských zemí na Harvardu a poté vystřídal asi třicet různých zaměstnání.
Clemens Kuby a jeho cesta k zázračnému uzdravení
Clemens Kuby (65) vyrůstal v Bavorsku, v Berlíně vystudoval filmovou režii a byl spoluzakladatelem německé strany Zelení. Po volebním úspěchu z ní odešel a ve svých 31 letech po pádu ze třetího patra příčně ochrnul.
Václav Klaus: Psaní je pro mne začátkem...
Václav Klaus je jednou z nejvýraznějších osobností politické a ekonomické scény po roce 1989. Vystudoval zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické a k ekonomii má vřelý vztah doposud. Studoval také v Itálii a v USA.
Pavel Horváth: Můj příběh nekončí
Život Pavla Horvátha je s fotbalem spjat od dětství, kdy začínal v Břevnově, načež prošel několika českými i zahraničními kluby. V roce 2008 zakotvil v plzeňské Viktorce, kterou dovedl k několika fantastickým úspěchům.
Martin Vopěnka: Literatura pro děti a mládež je pro mne výkladní skříní nakladatelství
Martin Vopěnka je známý nejen v nakladatelské branži, ale v poslední době především ve světě literatury. S oblibou také cestuje do vzdálených a pustých končin.
Josef Urban: Chtěl bych rehabilitovat název Sudety
V českých kinech je od 1. listopadu k vidění nový film 7 dní hříchů s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. O měsíc dříve se na pultech knihkupectví objevila také knižní verze příběhu, jenž diváky zavádí do Sudet roku 1945.
Petr Čornej: Historie nezná kdyby...
Letos na podzim vydává Nakladatelství JOTA a B4U Publishing unikátní knihu s názvem České dějiny, která nemá v České republice konkurenci. Výpravnou historii českých zemí napsal renomovaný autor a historik prof. PhDr. Petr Čornej, CSc.
Josef Laufer: Usmívám se i ve spánku
Josef Laufer je muž mnoha profesí. Někomu se vryl do paměti jako zpěvák, jiným jako herec, textař či moderátor. Pravděpodobně každý si však vybaví jeho nezaměnitelný hlas a nezapomenutelný obličej.
Nenechte si uniknout zajímavé články!
Informace o nových článcích, soutěžích, knihách a akcích Vám rádi pošleme e-mailem.

Nejnovější články

Vyhrajte rodinnou vstupenku do Dinoparku, kde můžete navštívit unikátní atrakce a nahlédnout do hluboké historie pravěku.
Prémiový obsah
číst více
Rok 1975. Temné lesy severního Michiganu. Podivný ústav pro choromyslné. Dívky, které se ztrácejí. Pokaždé to jsou drobné blondýnky se světlýma očima. Policisté, kteří se kvůli nim rozhodně nepřetrhnou. Zoufalí rodiče a jeden novinář, co se rozhodne odhalit pravdu za každou cenu.
Fascinující badatelská práce aneb Heydrich, jak jsme ho dosud neznali!